tomenyvonne.reismee.nl

Karibu sana Zanzibar!

Zoals beloofd een nieuwe entry over onze verdere avonturen op Zanzibar en in de Serengeti.

De volgende ochtend na onze monsterrit richting Dar es Salaam vertrokken we om 06.00 om de ferry richting het centrum van Dar te pakken. Deze maal gelukkig een stuk rustigere aangelegenheid. Aangekomen in het centrum eerst wat dollars gewisseld voor de trip naar de Serengeti en toen met de ferry van 10.30 naar Zanzibar! Daar kwamen we om 12.30 aan en gingen eerst lunchen in Mercury's Bar (vernoemd naar Freddy Mercury die 8 jaar op Zanzibar gewoond heeft). Na een goede lunch werden we door een lokale reisorganisatie, de overheid van Zanzibar staat het buitenlanders nl. niet toe als gids voor toeristen op te treden, naar hotel Shangani in Stone Town te brengen. Onze kamer bleek een airco een eigen badkamer(!) en een hemelbed te hebben. Heerlijk weer eens een echt bed na al die campsites. 's Middags in het hotel op internet geweest en een kleine wandeling gemaakt door de nauwe, drukke en arme straatjes van Stone Town. Ook hier een hoop armoede, treurigheid en mannetjes die allerlei troep proberen te verkopen onder het motto van: 'give me some business man!'. Dat hebben we natuurlijk niet gedaan. Aan het begin van de avond afgesproken in de Africa House om de zon onder te zien gaan in de oceaan, prachtig! Eerst dachten we nog daar te eten, maar het menu bleek veel te beperkt te zijn. Dus dan maar naar een ander restaurant, Mansoon. Daar lekker King Fish (Tom) en Tonijn (Yvonne) gegeten.

De volgende dag werden we na het ontbijt, dat een uur duurde omdat de obers langzaam en niet al te snugger waren, opgehaal voor een SpiceTour en tevens zouden we Stone Town verruilen voor Nungwi, dat aan de noordkust ligt. De Spice Tour bleek niet meer in te houden dan dat we gedurende 2 uur op een ‘farm' rondgeleid worden alwaar we allerlei spices mochten bekijken en proeven. Onderwijl vlochten twee jongens halskettingen, stropdassen, mandjes en kroontjes voor ons om aan te trekken en op te zetten (we waren niet de eerste toeristen hier). Aan het eind van de redelijk saaie tour fruit gegeten en naar de onvermijdelijke shop gebracht.Toch nog wat Pilau kruiden voor de rijst gekocht. Gelukkig was het daarna tijd om door tegaan naar Nungwi. Daar werder we bij Amaan Bungalows ondergebracht, waar we een eigen kamer met 2 twijfelaars en een badkamer hadden. Wat een schitterende ligging had ons parkje.Vanuit de bar/ restraurant keek je uit over een fanastisch mooi blauwe en turqoise oceaan met dobberende vissersbootjes. Wat een fantastisch mooi uitzicht! Na de (slechte) lunch hard onderhandeld over onze activiteit voor de volgende dag: snorkelen. Verder gezwommen en gechilled en 's avonds op het strand vis gegeten. De meer dan verse vis lag uitgestald op een tafel naast de BBQ, zodat je kon uitkiezen welke je wilde. Tom ging voor de tonijn en yvonne voor de red snapper. Beiden waren we heerlijk.

De volgende dag werden we om 08.00 bij het dive center verwacht van waar we vertrokken richting onze snorkel locatie: het Mnemba atol. Dat was toch nog 1,5 uur varen in een traditioneel houten boot. Niet misselijk geworden. Maar wat een uitzichten onderweg, prachtige kleuren en zelfs een paar dolfijnen langs de boot! Aangekomen bij Mnemba atol, waar je tegen een prijs van USD 800 aan land mag gaan (niet gedaan!), in twee aparte sessies gesnorkeld. Prachtige tropische vissen, slangen, zee-komkommers, etc. gezien in het kristal heldere water. Tussen het snorkelen door en op de terugweg wat te eten gekregen. In de loop van de middag weer terug op land en de rest van de middag niets gedaan. 's Avonds weer bij hetzelfde tentje op het strand gegeten, deze keer Dorade (Tom), Tonijn (Yvonne) en Jack Fish (Tom).Wederom fantastisch en vers.

Daarna was de dag van ons vertrek van Zanzibar alweer aangekomen.'s Ochtend niets kunnen doen door een stroomstoring.Om 12.00 uur werden we teruggebracht naar Stone Town alwaar we om 16.30 (met meer dan 1 uur vertraging) de ferry terug naar Dar namen. In Dar werder we door Obrian opgehaald en via de lokale ferry weer naar de campsite gebracht. Het mooie Zanzibar avontuur lag dus al weer achter ons, maar het was mooi geweest. De volgende dag zouden we weer een lange rit richting Arusha moeten maken. De langste tot nu toe. Om half 6 vertrokken we, om's avonds na 19.00 uur aan te komen. Daar kregen we een briefing over de Serengeti tour die de volgende dag zou starten. Na onze laatste US dollars achtergelaten te hebben (duur tripje!) gingen we maar gauw slapen om uitgerust te kunnen beginnen aan de tour. Met een verlengde landrover werden we opgepikt en was het een paar uurtjes rijden, met een stop bij een uitkijkpunt over de Ngorongoro crater waar we wat foto's konden maken. Omdat je maar toegang krijgt voor 24 uur, gingen we om 15.00 uur het park binnen, om die dag een gamedrive te kunnen doen in de middag en de volgende dag in de ochtend nog tijd hadden voor nog een gamedrive. Wat een mooi park zeg! Heel veel dieren gezien van dichtbij, sommige leeuwen kwamen wel een beetje gevaarlijk dichtbij! Verder hadden we veel geluk met de luipaarden, we hebben er wel 4 gezien, wat een mooie beesten zeg. Daarnaast ook nog een cheetah gespot. We hebben nog een paar leeuwen gezien die een aanval voorbereidden op een buffel en vervolgens een poging waagden maar dit mislukte. De buffel was te snel. Gebeurde allemaal op een paar meter afstand van de auto.Hier hebben we een filmpje van, we proberen dat wel een keer op de website te zetten. Kortom: gratis Animal Planet hier!

's Avonds op de camping lekker gegeten, er was speciaal een kok meegereden dus we hoefden even niks zelf te doen, zelfs de tent werd voor ons opgezet. De volgende dag dus nog een ochtend-gamedrive en toen richting de Ngorongoro crater, waar we aan de rand zouden camperen, om de dag erna de crater af te dalen om nog meer dieren te zien! In het kamp wachtte ons een leuke verrassing: een olifant kwam het kamp binnen om water te drinken uit een tank! Dat was wel erg dichtbij... Schijnen ze vaker te doen. En inderdaad: toen we 's nachts naar de wc moesten was er wederom een olifant in het kamp. Net voor de toiletblokken, dus dan maar in de bosjes plassen. ‘Don't push your luck' zullen we maar zeggen. De crater was ook erg mooi, wederom vele dieren gezien, alleen de neushoorn nog niet. De big 5 is nog niet compleet dus (maar gelukkig zouden we die later in Nairobi wel zien). In de middag terug in Arusha aangekomen om de laatste nacht in Tanzania op dezelfde camping door te brengen. De dag erna was alleen bedoeld voor de rit naar Nairobi en met een grensovergang duurt dat meestal wel lang. Bovendienwas het weer een legedarisch slechte weg dus moetsten we maar hopen datMarvin het zou houden.In Tanzania hadden we nog een ‘afscheidsmaal' en de laatste nacht in een tent. We zijn erg blij met onze boeking in een hotel in Nairobi, na 6 weken in een tent!Werkelijk al onze kleren zijn vies en de slaapzak ruikt ook al niet meer zo lekker...

Inmiddels dus in Nairobi aangekomen en een beetje rondgekeken. Gisteren zijn we naar een soort weeshuis voor kleine olifanten en neushoorns gegaan, echt superschattig! Ze blijven in dat park totdat ze weer sterk genoeg zijn om terug te gaan naar het wild. Ze kregen melk uit een fles en ze konden lekker even rollen in de modder. Pumba kwam ook nog even langs, grappige beesten zijn dat! Verder een beetje rondgehangen in de stad,boodschappen gedaan en een poging op internet gedaan. Dat was zou supertraag! Vandaag is de verbinding gelukkig veel sneller. Maar ja, voor 40 cent per uur mag je ook niet klagen!

Het was ook weer tijd voor afscheid van onze mederezigers: we gaan ze missen! Alleen Elena en Chris zijn er vandaag nog, de rest is al weg. Voor ons is het nog 1 dagje Nairobi en dan is het alweer tijd voor Azie! We hebben inmiddels ingecheckt voor de vlucht naar Bangkok (via Doha) met Qatar Airways. Een volgend bericht zal dus uit Thailand komen!

pieternel

Hoi lieverds, het klinkt bijna onwerkelijk allemaal. Wat een avonturen. Ongelooflijk dat Afrika alweer voorbij is. Veel plezier in Bangkok en blijf genieten hoor! Zulke ervaringen maak je niet dagelijks mee. XXX

Lisette

Hi!

WOW, wat een gave dingen doen jullie en maken jullie mee! Ongelofelijk dat Afrika er alweer bijna op zit!! Hoop(maar denk wel) dat jullie er flink van hebben genoten! Ben heel benieuwd wat jullie van (voor jullie toch allebei nog onbekend) Azie gaan vinden. Op naar een nieuw avontuur. Goede reis en blijf inderdaad bewust genieten, want dit is zo te gek!!

Dikke knuffel Li

Mariska

Hey Yv en Tom,

Had even wat verhalen van jullie in te halen ;-) super om te lezen jullie belevenissen. Blijven genieten!! Goede reis naar Azië.

xx Mariska

Edwin

Hoi Tom en Yv,

Ik zit nu te werken (zondag drie uur a.m.) en zie de Ngorongoro vallei nu als een Fata Morgana voor me.
Inmiddels is het al flink fris aan het worden in Nederland en die Afrikaanse (en straks Thaise) warmte doet me even goed. ;)

Veel plezier in jullie Azie gedeelte!

Edwin